10.10.24
Nicolinehus modtager arkitekturprisen 'Byens bedste mellemrum'
Prisen for byens bedste mellemrum blev uddelt ved et arrangement på Aarhus Rådhus i anledning af arkitekturugen.
Læs mere26.6.24
Arkitekt Morten Schmidt bliver tilknyttet BRICKS
Med Morten har vi fået tilknyttet en af Danmarks førende arkitekter og et kreativt fyrtårn, inden for arkitektur, byplanlægning og design.
Læs mere30.6.23
Ejerkredsen bag Bricks deler aktiviteter
Martin Busk driver Bricks videre som direktør og eneejer.
Læs mere12.2.23
Kunsten er rykket ind i Nicolinehus
Først kom beboerne, så butikkerne. Og senest byens nye markedshal, der netop har slået dørene op. Nu rykker kunsten også ind i Nicolinehus på Aarhus Ø.
Læs mere15.11.22
Frederiks Plads: Mere byliv og et grønnere byrum
Højhusprojektet på Frederiks Plads blev tirsdag 15. november præsenteret for cirka 50 fremmødte naboer, lokalpolitikere og repræsentanter fra fællesråd og ejerforeninger i området.
Læs mere10.10.22
Bricks og Aarhus HC samarbejder om netværk
Bricks har været med til at etablere et af de populære netværksfællesskaber i Aarhus HC. Netværket hedder PadelFriends.
Læs mere21.9.22
NICOLINEHUS MELDER ALT UDSOLGT
En stor milepæl er i sidste uge nået for Nicolinehus, da købsaftalen til den sidste af de 181 ejerlejligheder er blevet underskrevet.
Læs mere18.8.22
NICOLINE KOCH KOMMER TIL AARHUS Ø
Den 2,2 meter høje skulptur af Nicoline Koch blev d. 18. august afsløret
Læs mere9.6.22
ÅBNING AF FØTEX NICOLINEHUS
Føtex Nicolinehus bliver den første dagligvarebutik på Aarhus Ø
Læs mere19.7.21
LAV SOL OVER AARHUS
Stor plan for et grønt Aarhus Ø: Park, promenade og kunst i gadebilledet
Læs mere8.7.21
NICOLINEHUS SKYDER I HØJDEN
DER ER FULD AKTIVITET PÅ NICOLINEHUS, HVOR MAN UGE FOR UGE KAN SE BYGGERIET SKYDE I VEJRET.
Læs mereNicolinehus modtager arkitekturprisen 'Byens bedste mellemrum'
Nicolinehus var og er et levende eksempel på de ambitioner, som vi altid har haft, når vi har arbejdet med ejendomsudvikling og byggeri, og vi glæder os særligt over, at bedømmelseskomiteen har lagt vægt på, at Nicolinehus er blevet det knudepunkt på Aarhus Ø, som vi drømte om:
’…Det er en vanskelig øvelse, og selv om man kunne have ønsket mere bredde og lys i gaderummet, så står bebyggelsen som et nyt vigtigt bylivsknudepunkt på Aarhus Ø med høj kvalitet i materialevalg, detaljer og et levende mødested på tværs af beboere og besøgende på Aarhus Ø… ’
Prisen blev uddelt i Rådhushallen, og vi modtog den sammen med Philip Foss og Peter Kallehave (nu begge JABO Ejendomme).
Sammen var vi et super hold, da vi sammen med AART Architects forvandlede de gamle havnearealer mellem Lystbådehavnen og Bassin 7 til byens bedste mellemrum. Med på holdet var også NCC, som leverede et seriøst godt stykke entreprenørarbejde, og så skylder vi også en tak til de kreative hjerner fra BRIQ med Peter Bur Andersen i spidsen, der var med til at ideudvikle Markedshallen.
Nu er vi i BRICKS i fuld gang med nye projekter og byudvikling. Og vi ser ikke mindst frem til at udvikle bydelen på Pier 3, der kommer til at være nabo til Nicolinehus, og hvor ambitionerne om at skabe levende mellemrum og byrum er skyhøje.
Arkitekt Morten Schmidt bliver tilknyttet BRICKS
Morten Schmidt og BRICKS har i en årrække samarbejdet omkring flere forskellige fælles projekter. Men nu bliver samarbejdet vekslet til et parløb, hvor Morten Schmidt i en ny rolle får det kreative ansvar for BRICKS’ udviklingsprojekter.
Morten Schmidt har også været involveret i forarbejdet til den kommende udviklingsplan for Pier 3, og det bliver da også Pier 3 – og samarbejdet med resten af det stærke hold omkring udviklingsplanen, der får Mortens primære fokus.
– Med Morten har vi fået tilknyttet en af Danmarks førende arkitekter og et kreativt fyrtårn, inden for arkitektur, byplanlægning og design. En bedre medspiller kunne vi ikke ønske os, når vi i den kommende tid skal arbejde med udviklingsplanen for Pier 3, siger Martin Busk.
Alle, der kender Morten Schmidt, ved, at han – med en særlig fantasifuld dygtighed – forstår at samarbejde med flere interessenter og rådgive både kundegrupper og offentligheden som led i de ofte komplekse designudviklingsprocesser. Derfor er han også et perfekt supplement til resten af vores rådgiverteam på Pier 3.
Morten har fungeret som ledende designarkitekt i en lang række offentlige arkitekturprojekter og har samlet stor erfaring med løsning af komplekse opgaver, og han kommer til at indtage en aktiv og ledende rolle på vegne af BRICKS i det videre arbejde med Pier 3. En opgave, som han glæder sig til:
– Det er nu, vi skal omsætte de store visioner for Pier 3 til konkrete ideer og forslag. Det er en opgave, som vi alle har set frem til, og som vi glæder os til. Det er nu, vi kommer til at vise, at vi ikke kun vil gøre os umage, men også at vi har talent, evner og kreativitet til at skabe en bydel, som indfrier de mange visioner for området.
I respekt for den proces, som først nu skal i gang, er det begrænset, hvad vi kan lokke ud af Morten, når det gælder hans personlige tanker om den nye bydel:
– Vi kommer til at tænke i helt nye baner, og vi skal tænke bæredygtighed – også social bæredygtighed og nye boformer – ind i en bydel, som skal samle mange, forskellige generationer, siger han.
Foruden en lang række internationale og prisvindende projekter er Morten, her på hjemmebanen i Aarhus, særlig kendt for sit arbejde med DOKK1, ARoS Kunstmuseum og i øjeblikket Aros´ ”Next Level” projekt. Samt – ikke mindst – i sin rolle som tidligere founding partner af schmidt hammer lassen architects.
Pier 3
Vi rundede en helt særlig milepæl tirsdag den 4. juni. Efter et langt ogintensivt forløb kunne vi – sammen med et fantastisk team – indgå en aftale med Aarhus Kommune om udvikling af Pier 3.
Vi skylder mange en kæmpe tak for det store arbejde, der er gået forud for aftalen. Ikke mindst vores gode partnere i AP Ejendomme samt Voluntas og vores nye ’legekammerater’ fra Kilden & Hindby samt Heartland. Men bestemt også et vildt stærkt hold af rådgivere fra BRIQ, Cobe, Sleth, Niras og Artelia.
Vi har fundet sammen om denne opgave, fordi vi alle sammen oprigtigt brænder for at give Aarhus et nyt sammenhængende kvarter. Nu skal vi vende alle sten og samle de data og den viden, som til sidst skal gøre det muligt at lave en visionær plan for hele bydelen. En bydel, som vi alle kan være stolte af og hver især kan se en lille del af sig selv i.
Tak naturligvis også til Aarhus Kommune – som har vist os tilliden. Vi lover at gøre os umage.
Her er vinderne (artikel Stiften)
Nyt kvarter med forbindelse til vandet (artikel Stiften)
Kim Mogensen
Vi ser ind i mange, spændende projekter i den kommende tid. Større og mindre, som lige nu er ved at tage form og få det, man vel godt kan kalde et ’Bricks touch’.
Derfor er vi særligt glade for, at vi har fået Kim Mogensen med på Bricks-holdet.
Kim har næse for, hvor og hvornår et ejendomsprojekt kan og skal gå fra ide til realitet. Og han har erfaring både som udviklingschef, udlejningschef, asset management og ejendomsmægler, som vi nu kan glæde os over, kommer de mange nye Bricks-projekter til gavn.
Noget helt andet – men ikke mindre vigtigt – er, at Kim fylder kontoret med smil og et godt grin. Og aldrig er for fin til at give en kollega en hånd med.
Stort velkommen til Kim.
Claus Schovgaard Rasmussen
Claus Schovgaard Rasmussen har fået nyt visitkort: Udviklingsdirektør i Bricks
Claus er anerkendt for sin dybe faglighed, store erfaring ogtunge netværk inden for projektudvikling i byggebranchen. Og et perfekt match irollen som vores nye udviklingsdirektør.
Claus har senest været projektudviklingschef i Nordstern ogkommer med en knowhow og indsigt, som mere end matcher vores ambitioner om atstå for ekstraordinære og bæredygtige by- og ejendomsprojekter.
Vi glæder os helt vildt til at dele flere nyheder med jer. 2024 kommer til at byde på en række visionære udviklingsprojekter, som på allemåder lever op til vores vision om at skabe ekstraordinære byrum, bydele og byggerier.
Ejerkredsen bag Bricks deler aktiviteter
Projektudviklingsselskabet Bricks har gennem mere end 20 år stået bag udviklingen og opførelsen af en række markante ejendomsprojekter. De seneste år har særligt Nicolinehus og Frederiks Plads i Aarhus placeret selskabet blandt de førende århusianske ejendomsudviklere.
Selskabet har siden 2009 været ejet af erhvervsmanden Peter Bohnsen og familie sammen med de to direktører Martin Busk og Philip Foss. Men fra 1. juli 2023 deler de tre partnere deres aktiviteter op for at forfølge forskellige strategiske retninger.
Efter 14 år og en række vellykkede ejendomsprojekter har det selvsagt været en vanskelig beslutning at afrunde et tæt, professionelt og personligt partnerskab. Men de tre partnere udtrykker enstemmigt, at rejsen sammen har været både oplevelsesrig og inspirerende.
Bricks har stået bag flere markante byggerier i Aarhus og København, hvor senest Frederiks Plads og Nicolinehus i Aarhus har været de største. Byggerierne er udviklet og afleveret med stolthed, og samtidig markerer de kulminationen af et godt og konstruktivt partnerskab.
Bohnsen familien overtager Martin Busk og Philip Foss’ ejerandele i Bricks A/S, som i den forbindelse skifter navn til Jabo Ejendomme A/S.
Bricks-navnet overgår til et nystiftet selskab, under ledelse og ejerskab af Martin Busk. Selskabet vil arbejde med projekt- og ejendomsudviklingbaseret på samme værdigrundlag som hidtidigt. I den forbindelse er der nu åbnet for dialog med interesserede kapitalpartnere, som skal være med til at løfte kommende, større, ejendomsprojekter.
– Vi arbejder lige nu med et par store projekter, som vil kræve nogle stærke finansielle partnere. Og dem er vi i fuld gang med at finde, siger Martin Busk.
Ambitionsniveauet er fortsat, at Bricks skal levere ejendomsprojekter af høj kvalitet og i et positivt samspil mellem beliggenhed, arkitektur og funktionalitet.
Kunsten er rykket ind i Nicolinehus
I mange andre byggerier står gang- og opholdsarealer mellem en p-kælder og hovedbygningentomme og triste hen. Og er alene en forbindelse, man som gæst haster igennem. Sådan er det ikke i Nicolinehus, hvor der er sat plads af til et udstillingsrum, der lægger op til alt andet end at haste igennem.
I udstillingsrummet kan besøgende blandt andet opleve kunstværket ’Spill’ af den britiske kunstner Graham Gussin projekteret op på væggen, og har man ikke travlt, så er der faktisk mulighed for at stoppe op i hele 13 minutter, som er ’spilletiden’ på videoværket. Værket er udlånt af ARoS.
Står det tilMartin Busk, medejer og direktør i Bricks, der har stået bag opførelsen afNicolinehus, stopper udbredelsen af kunst i bybilledet ikke her.
– Kunsten er med til at definere Aarhus. Og vi skal – også i de nye kvarterer og bydele, der skyder op – gøre os umage med at tænke kunsten ind i bybilledet. Vi skal gøre kunsten tilgængelig for alle og ikke kun præsentere den på museer, siger han.
Mere kunst i ogomkring Nicolinehus
Bricks har også fået den kendte mode- og kunstfotograf, Jakob Mark, til at udstille 11 fotoværker på et gangareal under Nicolinehus, som fører hen til ARoS-værket. Her kan man gå en anderledes tur gennem Aarhus.
Jakob Mark har skabt en fotofortælling, der portrætterer 11 kendte bygningsværker i Aarhus.Men med et tvist – så det i hvert fald for nogle af værkerne er op til beskueren at afkode, hvor de er fra. Man kan jo eventuelt lave en lillekonkurrence, hvis man er flere, der går en tur gennem foto-udstillingen.
De 11 værker er blevet til i samarbejde med stylist, Anna Jarmolowicz:
– Anna og jeg har en ambition om at skabe et farverigt univers og samtidig vise kendte steder i Aarhus frem, så de bliver portrætteret på en ny måde, fortæller Jakob Mark.
Kunsten er både inde og ude
Udenfor – i strædet foran den nye Markedshal – står bronzeskulpturen af Nicoline Koch, som tilbage i 1916 købte en pigeskole i Aarhus og etablerede den private Kochs Skole. Skulpturen er skabt af Aarhuskunstneren, skulptør Liné Ringtved Thordarson.
Er du blevet nysgerrig, og vil du gå på jagt efter kunsten i og omkring Nicolinehus, så kan du begynde i strædet ved Markedshallen. Bevæge dig indenfor og fra Markedshallen gå ned mod P-kælderen i den nordlige af de toNicolinehus-bygninger. God fornøjelse.
Frederiks Plads: Mere byliv og et grønnere byrum
Stemningen på mødet i Aarhus Teaters var præget afnysgerrighed, konstruktive kommentarer og en gennemgående opbakning tilbyggeriet, der vil afslutte Frederiks Plads og skabe et nyt, levende og grøntbyrum centralt i Aarhus.
Frederiks Plads er allerede i dag en attraktiv bolig- ogerhvervsbydel. Det var tydeligt at høre på de kommentarer, som faldt i løbet afmødet.
Det var Bricks, der havde taget initiativet til borgermødet,som en forløber for den lokalplansproces, som for alvor går i gang efter nytår.Efter workshops og dialog med Aarhus Kommune er oplægget, at højhuset på FrederiksPlads skal rumme boliger – både private og almene – hotellejligheder samterhvervs- og butikslokaler.
– Vi har været på en lang rejse med Frederiks Plads.Helt tilbage i 2010, da vi overtog det tidligere Centralværksted og til nu,hvor vi håber at de sidste brikker kan falde på plads, og vi får en lokalplanvedtaget i løbet af 2023. Til den tid kan vi så indfri de sidste af voreambitioner om at gøre Frederiks Plads til en levende bydel for alle der bor ogarbejder i området, sagde medejer og direktør i Bricks, Philip Foss i sinvelkomst til de fremmødte.
Arkitekt Michael Kruse fra CF Møller gennemgik herefterprojektet på det sidste byggefelt, der i dag ligger som en tom plads ud tilVærkmestergade mellem Comwell og Frederiks Plads:
– Vores mål har været at opgradere byrummet og begrønneFrederiks Plads yderligere. Der er sket meget, siden de første skitser blevlavet, og hvor den nuværende lokalplan alene giver mulighed for at etablere ethøjhus med erhverv, har vi nu et projekt, der kommer til at bidrage med liv,boliger og mere begrønning til pladsen, sagde Michael Kruse.
Frederiks Plads får med den sidste etape tilført nye, grønneopholdssteder, og bliver en byplads, der inviterer til liv, ophold ogfællesskaber. Og Frederiks Plads bliver det hængsel, hvor kulkransporet koblersig til resten af byen, og dermed et naturligt og levende mødested midt i byen.Aarhus får med Frederiks Plads et torv og en plads i samme skala som StoreTorv.
– Konkret får pladsen med det nye projekt mange flere sidde-og opholdsmuligheder, varierede belægninger og en høj grad af beplantning iform af træer, buske og begrønnede facader. Vi har også fundet flere gemteeffekter fra det gamle Centralværksted, som bliver indplaceret, så vi holderfast i pladsens kulturhistorie, sagde Michael Kruse.
Bricks og Aarhus HC samarbejder om netværk
Når man bevæger sig gennem byen og kigger på et af Bricks' byggerier, skinner det igennem, at der her er insisteret på, at der skal skabes noget, der giver rum til sammenspil. Det skinner også igennem i samarbejdet mellem Bricks og Aarhus HC – byens nye ambitiøse håndboldfællesskab.
I samarbejdet mellem Bricks og Aarhus HC er fællesskabet blandt andet kommet til udtryk gennem netværksarbejde, som har været en helt central del af partnerskabet.
Her har Bricks nemlig været med til at arrangere et netværk for virksomheder, og som en del af netværksmødet bliver der blandt andet lagt fokus på netop aarhusiansk byudvikling.
– Vi har hjulpet til, at virksomheder kan mødes i et netværk omkring Aarhus HC, og det fungerer rigtigt godt”, siger Martin Busk.
Helt konkret har Bricks været med til at etablere et af de populære netværks fællesskaber i Aarhus HC, hvor sport og netværk blandes. Netværket hedder PadelFriends, og her mødes virksomhedsrepræsentanter hver torsdag morgen til en hyggelig omgang padel, morgenmad og netværksmøde hosPadelStar i Højbjerg.
I Bricks er vi glade for at være med til at skabe et netværk af virksomheder, som kan mødes og skabe gode relationer:
– Det er super interessante virksomheder, der er med i netværket, og det er virksomheder, der gerne vil hinanden, så der er virkelig god harmoni, fortæller Martin Busk.
Aarhus HC er skabt som et håndbold-fællesskab, og padelnetværket er en del af rejsen, men Aarhus HC har også en drøm om at få elitehåndbolden tilbage til Aarhus; en drøm, som man hos Bricks støtter.
– Vi synes, at det er vigtigt, at der er et herrehåndboldhold her i byen, og den strategi og de visioner, som Aarhus HC har, er nogle, som vi godt kan se os i. Jeg er ikke i tvivl om, at det kan blive en fed rejse, lyder det fra Martin Busk, som fortsætter:
– Og så er det jo bare hyggeligt at komme ud i hallen en lørdag, hvor der er en fed håndboldkamp og en fed kulisse. Det vil jeg godt bakke op om.
NICOLINEHUS MELDER ALT UDSOLGT
Nicolinehus melder alt udsolgt!!
En stor milepæl er i sidste uge nået for Nicolinehus, da købsaftalen til den sidste af de 181 ejerlejligheder er blevet underskrevet
Med alle ejerlejligheder solgt og resten af bygningerne solgt til Formuepleje, kan vi derfor officielt melde udsolgt - endda med venteliste på mange boliger i byggeriet.“Vi er ovenud taknemmelige for den positive modtagelse, som Nicolinehus har fået. Og det glæder os stort, at så mange andre også troede på vores vision om at skabe et kvalitetsbyggeri, som også arkitektonisk bidrager positivt til Aarhus. Hele teamet omkring os - arkitekter, ingeniører, håndværkere og mæglere - har gjort et fortrinligt stykke arbejde” siger Martin Busk, indehaver af Bricks A/S, som er bygherren bag Nicolinehus
Du kan læse meget mere i stiften.dk’s seneste artikel om Nicolinehus lige her: https://stiften.dk/.../markedshal-vinbar-og-liebhaveri...
NICOLINE KOCH KOMMER TIL AARHUS Ø
Den 2,2 meter høje bronzeskulptur af Nicoline Koch blev afsløret d. 18. august i strædet ved Nicolinehus. Arrangementet blev holdt i dejlige rammer, med indslag fra blandt andet direktør i Bricks Martin Busk, kunstneren bag skulpturen Liné Ringtved Thordarson og præst, medlem af Aarhus byråd og Magistratsmedlem Lone Hindø. Skulpturen af Nicoline Koch kommer til at stå på Nicoline Kochs Plads i strædet mellem de to bygninger.
LIVET I STUEETAGEN
Inden længe vil livet på Nicolinehus blive noget ganske specielt. I takt med indflytningen i Nicolinehus, får Føtex nemlig naboer i stueetagen. I løbet af august åbner flere af butikkerne i stueetagen:
o Chas E vinhandel
o De 4 årstider
o Frisør Haarfrüd
o Letz Sushi
o Aarhus Ø Apotek
OVERDRAGELSESUGE
I sidste uge kunne vi langt om længe byde alle køberne indenfor i Nicolinehus tilden store nøgleoverdragelsesuge. På syv dage blev der overdraget 160 lejligheder. Kæmpestort tillykke til alle kommende beboer. Og ikke mindst en lot indsats fra teamet bag Nicolinehus under hele overdragelsen
ÅBNING AF FØTEX NICOLINEHUS
I flere år har vi glædet os til at kunne bringe den første og eneste dagligvarebutik til Aarhus Ø. Endelig åbner Føtex i Nicolinehus. Der er arbejdet benhårdt for at lave en utrolig flot og indbydende butik.
FØRSTE NØGLEOVERDRAGELSE
Efter mange års hårdt arbejde, kunne de første købere endelig få overdraget nøglerne til deres kommende hjem. Vores tekniske afdeling har gennem de seneste måneder knoklet med mangelgennemgange og tekniske møder i hver lejlighed, for at få lejlighederne til at stå klar til netop dette øjeblik.
TÆT PÅ UDSOLGT
Interessen for byggeriet midt på Aarhus Ø er så stor, at der blot er 11 ud af 181 ejerlejligheder tilbage til salg. Dermed kan bygherre Bricks snart melde udsolgt.
REKORDHANDEL PÅ AARHUS Ø
Største samlede ejendomshandel nogensinde i Aarhus: Formuepleje køber den ene Nicolinehus-bygning på Aarhus Ø for tæt på en mia. kr.
Aarhus United og Nicolinehus
Med afsæt i en storsponsoraftale skal AARHUS UNITED bidrage til skabelse af fællesskab for de kommende beboere i Nicolinehus Bag det storstilede bygningsværk Nicolinehus, som Bricks opfører på Aarhus Ø, ligger der en ambition om, at de kommende beboere skal bindes sammen gennem nye oplevelser, så man skaber det gode fællesskab. Med baggrund i den ambition er der indgået et samarbejde, hvor der skal bygges bro mellem det fællesskab, der er skabt omkring AARHUS UNITED, og det nye fællesskab, der skal skabes for beboerne i Nicolinehus. Se hele opslaget her: Linkedin
Mød din nabo
I sidste uge kunne vi endelig byde alle de kommende beboere i Nicolinehus indenfor til en hyggelig aften på Train 🖤 Aftenen bød på musik, foredrag og ikke mindst rig mulighed for at dem der inden længe skal give liv til Nicolinehus kunne hygge sig sammen og møde hinanden 🎶 Missionen med Nicolinehus har nemlig lige fra begyndelsen været, at skabe et helt særligt fællesskab i huset, bestående af helt særlige naboskaber 🌟 Vi siger tak for en skøn aften og glæder os til endnu flere i den nærme fremtid 🙌
LAV SOL OVER AARHUS
En vision på niveau med åbningen af åen, lyder det fra landskabsarkitekt og ejendomsdirektør om deres plan for et grønnere Aarhus Ø med broforbindelse mod Risskov, park, bugt-promenade, kunst i bybilledet og masser af græs og træer på Bernhard Jensens Boulevard. AARHUS: En drejebro henover indsejlingen til Lystbådehavnen som led i en direkte forbindelse for gående og cyklister fra Aarhus Ø til Risskov. En bugtpromenade hele vejen ud til Den Permanente. Allemandsparken - et bølgende, grønt bælte med indlagte kunstværker mellem boligbyggerierne på den vestlige side af Dagmar Petersens Gade. Læs hele artiklen her: Stiften.dk
NICOLINEHUS SKYDER I HØJDEN
Går man en tur ned på Aarhus Ø, bliver man mødt af et spektakulært byggeri, der skrider hastigt fremad. NCC har siden 2019 arbejdet på opførelsen af Nicolinehus for Bricks A/S, og byggeriet er nu for alvor i en fase, hvor de visuelle fremskridt er tydelige. Der er fuld aktivitet på Nicolinehus, hvor man uge for uge kan se byggeriet skyde i vejret. Efter et komplekst støbearbejde med projektets toetagers parkeringskælder, begyndte monteringsarbejdet i stueplan at tage fart i starten af året – og allerede i september forventer NCC at Nicolinehus’ to karakteristiske karréer rammer fuld højde i henholdsvis 11 og 16 etager.
ALLE KONTORER I NICOLINEHUS UDLEJET
En af landets mest fremadstormende ejendomsinvestorer rykker ind i det store bolig- og kontorkompleks på Aarhus Ø, som nu blot har to erhvervslejemål tilbage. Det Aarhus-baserede investeringsselskab Obton flytter sammen med søsterselskabet Koncenton, en af landets absolut mest fremadstormende ejendomsinvestorer, ind på alle godt 6.000 kvm kontorlejemål i Nicolinehus, som er under opførelse på Aarhus Ø. Læs hele artiklen her: Estatemedia.dk
STOR GRØN VÆKST
Århusianske Obton, der er blandt Europas ti største investorer i solcelleparker, flytter med 300 medarbejdere ind i Nicolinehus på Aarhus Ø om mindre end to år, når byggeriet står færdigt. Læs hele artiklen her: Stiften.dk
KUNST I KÆLDEREN
I kælderen under Nicolinehus på Aarhus Ø rykker Aros ind med en lille filial med digital installationskunst. Og samarbejdet mellem Aros-direktør Erlend Høyersten og Bricks-direktør Martin Busk stopper ikke her. Ambitionen er meget mere kunst ud i bybilledet og måske en slags permanent Sculpture by the Sea på Aarhus Ø. Foto: Flemming Krogh Læs hele artiklen her: Stiften.dk
HJÆLP TIL MIDLERTIDIG BOLIG
Kirkens Korshær vil med et nyt tiltag give unge hjemløse, der tidligere har været anbragte, et midlertidigt springbræt til egen bolig. Bricks A/S stiller endnu en bygning i Risskov til rådighed for projektet.
BRICKS UDVIDER DIREKTIONEN
Han lægger ikke skjul på, at det er et scoop for de to, at det er lykkedes at få Lene Lange med omkring ledelsesbordet: –Rigtig mange i og omkring byggebranchen kender Lene Lange og ved hvilke kompetencer hun besidder, ikke mindst når det gælder komplekse entrepriseprojekter, infrastrukturprojekter og OPP-projekter. Og samtidig formår hun at finde løsninger, drive projekterne fremad og binde alle elementer sammen i en større helhed.
Byggerier skal bidrage til omgivelserne
Målet er, at Bricks skal udvikle og skabe bæredygtige projekter, som i endnu højere grad bidrager positivt til de lokalsamfund og mennesker, der skal leve i og omkring de nye byggerier. Derfor vil de fleste projekter fremadrettet blive til i samarbejde med eksterne finansielle partnere og med involvering af kulturelle, filantropiske og kreative aktører.
Lene Lange bliver en helt central spiller i den nye strategiske retning, som Bricks nu har lagt. Hendes baggrund og netværk er stort og omfattende. Og dertil kommer et enestående blik for de mennesker og den organisation hun er en del af, uddyber Martin Busk:
–Hun kommer til at spille vores organisation endnu stærkere i takt med, at vi sætter nye projekter i gang. Og hun kommer til at være det tredje ben i direktionen, som vil supplere Philip og jeg, så vi kan fokusere endnu stærkere på de områder, hvor vi har vores styrker. Samlet vil det give os et løft og sikre, at vi kan indfri ambitionen om at forene kvalitet med ægte bæredygtighed, siger han.
Lene Lange fortæller selv om sin baggrund for at træde ind i direktionslokalet hos Bricks:
–Det er på alle måder et godt match. Bricks er for mig indbegrebet af passion, kvalitet og ordentlighed. Den energi og de værdier ser jeg frem til at blive en del af og samtidig bidrage positivt til. Jeg har kendt Martin og Philip i mange år, og jeg er overbevist om, at vi både fagligt og personligt vil komplementere hinanden godt, og at vi sammen med resten af det dygtige hold af medarbejdere vil kunne tage Bricks til det næste niveau.
Lene Lange tiltræder 1. februar 2021 i en nyetableret stilling som COO og vil foruden juridiske forhold omkring de mange byggeprojekter også få ansvaret for HR, organisationsudvikling og strategimplementering.
Kort om Lene Lange
Har været advokat i knap 20 år, men forlod for et par år siden advokatbranchen for at gå all-in på ledelse (hun afsluttede i 2018 en Executive MBA).
Hun har mere end 15 års erfaring med personaleledelse fra stillinger som
•- Vice President, Legal & Human Ressources hos Terma A/S
•- Direktør hos Advokatfirmaet Delacour
•- Partner og afdelingschef hos LETT/DLA Piper
•- Executive Vice President Skamol A/S
Hun sidder i en række bestyrelser, blandt andet: Sund & Bælt Holding A/S, Nordic Waste A/S og Aarhus Jazz Orchestra
47 år. Privat bor hun i Risskov sammen med sin mand og fire børn.
SÅ ER PICCOLO OG GRAPPA DELI ÅBNET
BYGGETILLADELSE OG ENTREPRISEKONTRAKT PÅ PLADS
GEMT GRÆSPLÆNE OMDANNES I RISSKOV
Det handler om at se det, de andre ikke lige kan få øje på. Bag busstoppestedet i krydset Nordre Strandvej - Vestre Strandalle gemmer der sig en lille trekantet græsplæne, der mestendels benyttes som hundetoilet og affaldsplads for det, bydelens ungdom ikke lige orker at smide i skraldespanden.
Læs artiklen hos stiften.dk
EN LIEBHAVERDRØM GÅR I OPFYLDELSE FOR MORTEN HOLST
»Selv om vi så langtfra har nået pensionsalderen, når vi flytter ind i projektbyggeriet Nicolinehus ved den gamle containerhavn, har vi truffet det valg, at vi siger farvel til have og græsplæne. Til gengæld siger vi goddag til en hel række nye elementer i vores tilværelse, og det er vel i virkeligheden også det, en flytning langt hen ad vejen handler om – nemlig fravalg og tilvalg,« siger Morten Holst Nielsen.