Ultimo 2010 købte Bricks Komponentværkstedet, som er en af DSB's større ejendomme på centralværkstederne beliggende langs med Spanien og mellem Værkmestergade og Jægergårdsgade.

Området omkring Centralværkstederne har i de seneste år gennemgået en dynamisk og spændende udvikling hen i mod en velfungerende og sammenhængende bydel tæt på centrum af Århus og med let adgang til infrastruktur ind og ud af byen.

I de kommende år udvikles en ny og attraktiv bydel i centrum af Aarhus - Frederiks Plads.  På grunden, hvor bygningerne fra DSB's Komponentværksted i dag står, udvikler NCC Property Development A/S sammen med Bricks A/S, et projekt der på grund af sine egenskaber og centrale placering vil skabe mere synergi og sammenhæng i hjertet af Aarhus. Sammen med Bruuns Galleri, KPMG-Huset, DGI-huset, Jægergården og Centralværkstedet, vil blandingen af bolig- og kontorbygninger og store opholdsarealer på Frederiks Plads, skabe en ny central bydel, som åbner sig for de omkringliggende gader og områder.

Frederiks Plads bliver indrettet som en bydel i byen, hvor bygningerne placeres rundt om et indre torv med træer og græsarealer. Hensigten er at skabe et dynamisk rum, hvor folk passerer igennem og samtidig et lyst og grønt opholdssted for både beboere, gæster og dem, der arbejder på stedet.

Pladsen bliver grøn, venlig og fleksibel, så den kan indrettes efter årstiden. Centralt skabes der rum til en legeplads og forskellige aktiviteter, der vil bidrage til at give liv og stemning året rundt, og bydelen vil få et stemningsskabende samlingspunkt - byens nye mødested

Bygningerne vil tilpasse sig byens højder og vokser gradvist mod nord fra 5-6-7 etager ved Jægergårdsgade til 14 og 19 etager ved Værkmestergade. Sammen med de øvrige høje bygninger i området - herunder det nye HL hus på 25 etager i Værkmestergade og KPMG-husets på 17 etager - vil bygningerne danne en helt ny og stærk skyline for Aarhus midtby i mange år fremover.

Området er i gåafstand til offentlig transport, og hvis man er i bil eller bor i området, vil indkørslen til Frederiks Plads ligge i Værkmestergade med parkering i ­kælderplan under bebyggelsen. Der bliver adgang direkte fra parkeringskældrene til henholdsvis kontor, butikker og bolig fra parkeringskældrene til henholdsvis kontor, butikker og bolig.

Bygningernes arkitektur vil i form og materialer få et gennemgående tema med fokus på høj kvalitet. Bygningerne bliver således med facader i naturmateriale som gul tegl, som matcher ­ere af de betydelige bygninger i området, blandt andet Banegården og de bevarede bygninger fra Centralværkstederne. Ligeledes vil bygningernes arkitektur trække klare materialereferencer til Frederiksbjerg og derved forankre Frederiks Plads som en naturlig, integreret bydel. Ind imod Frederiks Plads vil facaderne i erhvervsbygningerne trappe op og danne terrasser i forskellige niveauer og være udført primært i glas og aluminium.

Boligerne placeres i tre selvstændige bygninger med god udsigt til byen, pladsen og havnen. Alle lejligheder får adgang til attraktive altaner og/eller taghaver, der understøtter pladsens grønne karakter. En bolig med denne beliggenhed giver optimale betingelser for nemt og hurtigt at få adgang til byens mange tilbud.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Beboelse, Butik, Erhverv, Restaurant mm.

Areal: 13.575 m2

 

Arkitekfirmaet C.F. Møller

NIRAS 

Kontakt

For yderligere info kontakt

Bricks A/S 
Elsebeth Gutheil

T: 70 12 20 80
@: egs@bricks.dk