To erhvervsejendomme bliver til eksklusive ejerlejligheder i hjertet af Aarhus 


Det kommende år bliver der ivrig byggeaktivitet, når det aarhusianske ejendomsselskab Bricks går i gang med at renovere to sammenhængende ejendomme på Frue Kirkeplads.
I fremtiden vil de komme til at rumme 46 små, eksklusive lejligheder samt en stor restaurant.   
 
To sammenhængende ejendomme med adresser på Klostertorvet, Frue Kirkeplads og Vestergade i Aarhus midtby er netop blevet overtaget af ejendoms- og projektudviklingsselskabet Bricks, der vil ombygge dem til 46 ejerlejligheder på mellem 45 og 75 m2. Herudover skal hele stueetagen omdannes til en stor restaurant i to etager.

Den store rødstensejendom på Klostertorvet/Frue Kirkeplads blev i begyndelsen af det 20. århundrede opført af den aarhusianske grosserer Hans Frederik Schourup til at rumme firmaet ”Hans
Schourup & Jyllands Stål- og Maskinforretning A/S”. Senest har det smukke gamle hus været hovedsæde for advokatfirmaet Bech-Bruun, der sidste år flyttede til en nybygning i Værkmestergade ved Aarhus Hovedbanegård.

Den hvide ejendom på adressen Vestergade/Frue Kirkeplads har tidligere rummet en række liberale erhverv, men bliver i fremtiden ejerlejligheder af samme størrelse som nu. Kun en landsinspektør fortsætter med at have kontorer i den herskabelige ejendom.

Hele komplekset støder op til gågaderne i centrum, men ligger alligevel lyst og åbent med de grønne områder omkring Vor Frue Kirke.

Nyt liv til bydelen

- Vi vil give nyt liv til den lidt støvede og tillukkede advokatejendom, der med en restaurant i hele stueetagen i den tidligere arkivkælder og 46 eksklusive ejerlejligheder vil blive et nyt mødested i byen, fortæller Martin Busk, der er direktør og medejer af Bricks A/S

Interessen for boliger i Aarhus centrum er i øjeblikket meget stor. Ejendommen på hjørnet af Klostertorvet får ejerlejligheder på et eller to rum på de fire etager, der også har fællesareal med tagterrasse på 4. sal samt en stor fællesterrasse på 1. sal over hele gården. Herudover får lejlighederne mod gården på 2. og 3. sal egne altaner. Ejendommen får tre trapper samt en elevator, og endelig er der depotrum i kælderetagen. 

Bricks har bedt arkitektfirmaet Luplau & Poulsen skabe den nye indretning af de attraktive ejendommes knap 6.000 m2. Det betyder, at rødstensejendommen på Klostertorvet bringes tilbage til sit tidligere udseende, hvor vinduerne i stueetagen føres helt ned til jorden. Samtidig åbner man for dagslys ned til restaurantdelen i kælderen, som man kender det fra restauranterne bl.a. i Skolegade tæt ved åen. Herudover skal begge ejendommes facader shines op med respekt for historien.

- Flere restauratører er interesseret i den centrale adresse. Men det er vigtigt for os, at det bliver en restauranttype, der passer til huset og kvarteret, forklarer han og fortsætter: 

- Ejendommene er bevaringsværdige, så det er udelukkende vores mål at give dem deres oprindelige liv tilbage. Bygningerne passer ind i bydelen med Vor Frue Kirke og det grønne anlæg som genbo, forklarer Martin Busk og slutter:

- Med de nye beboere og en ny restaurant i området ville det klæde bydelen, hvis kommunen etablerede en tidssvarende belysning på Klostertorvet og belyste Vor Frue Kirke. 

Hele ombygnings- og renoveringsprojektet sættes i gang så snart det sidste papirarbejde er på plads. Efter planen vil det betyde, at de nye ejere kan flytte ind primo 2016, mens restauranten ventes at åbne ultimo 2015.

Det er Nybolig i MP Bruunsgade, der står for salget af lejlighederne.  

Læs artiklen fra JP her
 
#####
 
SALG
Nybolig Bruuns Bro
T: +45 86 17 40 11
@: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.nybolig.dk
 
#####