Torsdag den 11. maj afholdte Frederiks Plads rejsegilde for at fejre opførelsen af de første 14.000 kvadratmeter af byggeriet, der i alt vil udgøre 50.000 kvadratmeter i hjertet af Aarhus. Læs pressemeddelelsen herunder.

Pressemeddelelse:

Rejsegilde for Frederiks Plads i dag

Der var stort fremmøde, højt humør og taler af blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard, da der i dag blev holdt rejsegilde for Frederiks Plads - den nye bydel i Aarhus.

Det nye byområde mellem Jægergårdsgade, Spanien og Værkmestergade vil komme til at bestå af både boliger, erhverv, butikker og cafèer. Bricks A/S er bygherre bag en del af det store projekt, og Philip Foss, partner i Bricks A/S, var en glad mand i dag:
"Vi har ændret et stort og centralt areal i Aarhus fra industriområde til en levende, attraktiv bydel, og vi er rigtigt glade for at have bidraget til den positive udvikling af Aarhus, hvor den første store milepæl er nået med opførelsen og markeringen af disse tre flotte boligejendomme".

150 familier flytter ind
Rejsegildet i dag fejrede opførelsen af de første 14.000 kvadratmeter af byggeriet, der fuldt færdigt udgør 50.000 kvadratmeter i hjertet af Aarhus. Frederiks Plads binder Frederiksbjerg sammen med bymidten og den nye havnefront. 150 familier kan se frem til at flytte ind i deres boliger fra slutningen af året og frem til næste forår, hvor de tre første bygninger forventes at stå færdige. Familierne flytter ifølge Philip Foss ind i et højkvalitetsbyggeri - både når det gælder arkitektur, materialer og beliggenhed.

Fejring af håndværkerne
Men i dag var det Frederiks Plads, der var i fokus - blandt andet:
"Det er jo ikke kun byggeriet men også håndværkerne, vi fejrer med rejsegildet i dag. Deres indsats har været forbilledlig og uhyre professionel - det gælder både håndværkerne på pladsen samt arkitekter, ingeniører og Aarhus Kommune", fortæller Philip Foss.

Udover borgmester Jacob Bundsgaard og Philip Foss var også arkitekt og partner Michael Kruse fra Arkitektfirmaet C.F. Møller samt direktør Nicolai Schultz fra totalentreprenør NCC Danmark på talerstolen til rejsegildet.