Centrale bylejligheder med tapasbar i underetagen

Klostergården bliver navnet på den tidligere erhvervsejendom på Klostertorvet i det centrale Aarhus. Den er i øjeblikket ved at blive omdannet til mindre ejerlejligheder, hvor bygherren sigter mod par og singler samt førstegangskøbere. Derfor forventer man, at nyheden, om at den legendariske tapasbar CANblau flytter ind i bygnings underetage, vil øge interessen og være med til at skabe et nyt bycenter på Klostertorvet.   Klostergården med adresse på hjørnet af Klostertorvet og Frue Kirkeplads får nyt liv, når 46 mindre ejerlejligheder og den populære tapasbar CANblau i begyndelsen af det nye år flytter ind i den gamle bygning, der tidligere husede advokatfirmaet Bech-Bruun.

"Ejerlejligheder bliver på mellem 43 og 83 m2, så de er tænkt til par og singler, der vil bo centralt. Mens vi med en række af lejlighederne har tænkt mest på førstegangs-købere og forældrekøb", forklarer Martin Busk, der er direktør og medejer af ejendoms- og projektudviklingsselskabet Bricks A/S. Indflytningen i Klostergårdens lejligheder sker fra den 1. april 2016.

Med sigte på en yngre målgruppe har Bricks denne gang valgt at gå utraditionelle veje ved markedsføringen af boligerne. "Vi benytter udelukkende sociale medier som Facebook og vores egen hjemmeside www.Bricks.dk for at komme i kontakt med målgruppen", uddyber han.  

Tapasbaren åbner lige efter nytår
Bricks har fra projektets start ledt efter den rigtige restauratør, der kunne skabe et spisested, der passede ind i den gamle ejendom. Så det var noget nær en gave, da de fandt ud af, at den legendariske tapasbar CANblau ønskede større lokaler i nærheden af deres nuværende placering. På samme måde havde køkkenchef og medejer af CANblau det, da han opdagede mulighederne. "Vi har været i Aarhus i fem år og har over 55.000 gæster om året – et antal, som ikke burde kunne lade sig gøre i de lokaler, vi har i dag. Så vi ønskede derfor mere plads. Og det får vi nu kun 50 meter fra vores nuværende placering", fortæller Jimmy Holm, der har en stor del af æren for CANblaus succes. Han har stor erfaring og et vigtigt netværk, som er opbygget i hans år i de verdenskendte køkkener hos El Celler de Can Roca og elBulli i Spanien. Oprindelig er han udlært på Ruths Hotel i Skagen og var årene derefter i Spanien og England.  

Behov for mere plads med samme atmosfære
De berømmede madoplevelser har gjort CANblau så populært, at køkkenets store ovn har kørt næsten uafbrudt. De seneste fem år har den således kun været slukket i i alt 400 timer.                      

I størrelse går CANblau fra nu 580 m2 til 1.099 m2 i Klostergården, der dermed bliver det største restaurationslokale i Aarhus Midtby. De mange kvadratmeter fordeles på en underetage og en overetage med masser af indfaldende lys fra de store vinduer i gadeplan. "Det har i hele projektet været vigtigt for os at overføre maden og stemningen til de nye lokaler i det gamle hus, som vi har stor respekt for. Det bliver CANblau, som vore gæster kender den, men i nye og lækrere rum", slutter Jimmy Holm.   

Aarhus burde fokusere på lyset i byen
Martin Busk glæder sig til at præsentere Klostergården for Aarhus, som han elsker med dens pladser, liv og lys. Han synes dog ikke rigtigt, de mange muligheder udnyttes.
 "Vi har store forventninger til Klostergården. Og vi glæder os over, at CANblau og Klostergården er med til at udvide latinerkvarteret og give pladsen en ny rolle i byen. Men jeg savner, at byen oplyser gamle bygninger som Domkirken og Vor Frue Kirke og giver byens store træer, gader og torve mere markant belysning. Alle ved jo, hvor smukke rådhuset og Aarhus Teater er med lys på, slutter han.  

Læs mere om Klostergården på www.klostergaarden.nu  

#####  
SALG Nybolig Bruuns Bro
T: +45 86 17 40 11
@: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. www.nybolig.dk  
#####  

Om CANblau:
“Tapas - og ikke andet” er budskabet fra den catalonske restaurant CANblau, der har ligget i Klosterport 2 i Aarhus de seneste fem år. Her har man udelukkende fokus på de spanske traditioner, miljøet og maden.  

KONTAKT CANblau
Køkkenchef og medejer Jimmy Olsen
T: +45 8688 8819
@: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. www.CANblau.dk