Bricks` domicil i historisk bygning

Marselis Tværvej 4, Aarhus C

Den smukke ejendom på Marselis Tværvej 4 står i dag gennemrestaureret i gedigne materialer, så Bricks`domicil repræsenterer det format, virksomheden vil kendes på.  Arkitekturen er klassisk, ejendommen harmonisk og dens historie markant.

Øjenklinik og kollegium

Aarhus Kommune købte ejendommen i 1896 som en udstykning fra herregården Marselisborg Avlsgaard. Den nuværende ejendom blev opført i 1914 som privatbolig og klinik af en øjenlæge, men huset er mest kendt for sin fortid som kollegium for 27 studerende på Aarhus Universitet, som blev grundlagt den 21. september 1928.

Okkuperet af tyskerne

Studenterkollegiet blev under besættelsen okkuperet af tyskerne umiddelbart efter, at Royal Air Force havde bombarderet Gestapos hovedkvarter i kollegierne i universitetsparken. Efter krigen købte Krigsministeriet ejendommen, der i 1996 blev overtaget af Statsamtet frem til 2008, hvor Bricks købte den 1000 kvadratmeter store ejendom i med henblik på at skabe et domicil og dermed en ny æra for den smukke bygning. Restaureringen er sket i samarbejde med Arkitema Architects K/S.

loading
Nyheder
Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside.

Okay